Ålderismen

Det tycks som om alla jublar över att Hilary Clinton kandiderar till posten som USAs president. Jag jublar också. Kanske den första kvinnan på den posten. Kunnig, erfaren och verkar vilja göra bra saker. Och kanske också veta hur hon skall få igenom sin politik. Det är säkert inte ett nybörjaruppdrag. Det kräver många år av erfarenhet från det politiska livet. Det har hon. Det är det som kan bli just det som kan ge den förnyelse av det som behövs.

I Sverige är det annorlunda. I det här landet, verkar som om många tror, att när man fyllt 55 eller något annat innan 100, så ökar antalet bingo-gener på något märkligt sätt. Någon slags virus smyger sig in i kroppen, angriper hjärnan och bryter ner skicklighet, kunskaper och erfarenhet.  Till en oigenkännlig massa under den suddiga diagnosen ”.

I många sammanhang, är blandat bäst. Hilary Clinton har säkert ett blandat klokt gäng av rådgivare. Också i fråga om åldrar. Hilary Clinton är inte pensionär. Hon är passionär. Som så många andra åldrsrika.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s