Efter valet

Ikväll är det dagen efter dagen V.Valdagen. Valresultatet visar att det inget block, inget parti har fått egen självklar majoritet. Hur skall regerandet gå till i riksdagen, i Västra Götalandsregionen – och i Göteborgs kommun. Man kan väl bara säga att förhandlingar pågår, milt uttryckt.  Här handlar det om att ge och ta. 

Sverigedemokraterna gick starkt framåt.  Det är inte läge att lägga skulden på någon eller några, inte ens på Aftonbladet – fast lite kanske. Nu kör Aftonbladet, samma tidning som gav stort utrymme till SD:s partiledare, en slags justhetskampanj – allt för att öka sin egen försäljning. Gå inte på den!

Viktigt att tänka strategiskt, taktiskt, kyligt för att få ihop regeringsdugliga alternativ. Tom Per Garthon i MP kan tänka lite logiskt. Inte illa. Det måste vi alla demokrater. Man kan kanske trösta sig med att hade vi inte alla varit och kampanjat, hade vi inte gjort fottjänst i det helt vardagliga kampanjarbetet i valstugor, så hade kanske läget varit värre.  Missnöjesrösterna till SD – var kom de ifrån?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s