Valstugan – en turistbyrå!

Det verkar som om de flesta tror att statsministern efter valet heter Frerik Reinfelt.  Många bloggar om det och att Sverigedemokraterna inte kommer in i riksdagen, bla.Seved Monke.

 Det är på regeringsnivå. På den lokala nivån i Göteborg, hoppas många på ett maktskifte. Speciellt många äldre, som själv vill välja vem som skall komma hem och städa. Göteborg är ju en av de städer som avstått från att söka pengar för att utreda LOV – valfrihet inom bla hemtjänst skriver GP idag.

Det är kul att vara IRL i en valstuga. Många frågor och bra diskussioner. I går var det många frågor om kollektivtrafiken och Västtrafik .  För att det skall gå att åka kollektivt måste bussar, spårvagnar och tåg komma i tid – i 99 fall av 100. Biljettssystemet och taxorna skall vara begripliga. Dessutom  skall det finnas trygga och bra pendelparkeringar – och man skall kunna ta med sin cykel på bussen. Det skall också bli enklare att köpa ”biljetter”. Allt detta är helt i linje med vad Folkpartiet i Västra Götalandsregionen vill.

Alldeles intill Fp:s valstuga i centrala Göteborg ligger Turistinformationen. Det är mycket turister i Göteborg. Men Turistbyrån stänger ganska tidigt. I går seneftermiddag  fick som god göteborgare svara på olika språk från turister från flera länder  – Hur kommer man till Operan, kan man åka ut till skärgården  och upp mot Norge med båt, vet du var man hyra bil, vad skall inte missa att se i Göteborg. Lätt och kul  att svara på frågor på engelska tyska, spanska , ja franskan funkade också – men som Göteborgare får man verkligen be om ursäkt att Turistbyrån är stängd.

Vi MÅSTE bli mycket bättre på att utveckla besöksnäringen i hela Västra Götaland. Inte slå oss till ro och klappa oss på magen och tycka att vi är jättebra. Det kanske vi är – men konkurrensen är stenhård- också om turister. Kom ihåg att besöknäringen i Sverige sammanräknat drar in mer pengar än bilindustrin!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s