Idéer och maktspel.

Det är kul med valrörelsen, tycker jag. Det ger möjligheter att få prata med väljare och höra vad vad och en tycker är viktigt. Det märks att många ännu inte bestämt sig, för vilket parti som skall just deras röst. Det märks också fortfarande att många i Göteborg, inte riktigt vant sig vid att det är tre val, samma dag. Ett till kommunen, ett till riksdagen – och ett till region – fast på valsedeln står det ”landsting” – fast det skulle vara region.

På min Folkpartijacka, står det med stora bokstäver Regionpolitiker. Det gillar jag. Då blir också regionpolitiken mera synlig. En hel del frågar om vad som skall hända efter valet. Vilka skall Folkpartiet regera med? Om detta har Jonas Andersson skrivit en utmärkt blogg läs  den!  Hållbar tillväxt – regional utveckling kräver också ett regeringsdugligt regionfullmäktige, dvs att det finns en majoritet som kan besluta om en budget! På min hemsida talar jag om vilka idéer jag brinner för, när det gäller regional utveckling!

Annonser

3 thoughts on “Idéer och maktspel.

 1. Charlotta

  Hörde dig vid valupptakten idag Rosie! Vad bra att du tog upp frågan om att boka tid hos offentlig vårdcentral via Internet. Är det inte fantastiskt så långsamt det går ibland inom den offentliga sektorn. Ett renodlat kundtänk är inte så bra inom offentlig förvaltning. För det är ju trots allt en skattefinansierad verksamhet med ett uppdrag. Men att man inte kommit på tanken att låta människor boka tid via Internet och då också kunna söka efter lediga tider på olika vårdcentraler, det är verkligen märkligt. Är det något som skulle kunna hjälpa till att skapa en jämnare beläggning över regionen är det väl det? Och det skulle väl också innebära att personal kan ägna sig åt vårdgivande istället för administration.

  Svara
  1. Rosie Rothstein Inläggets författare

   Jaisst, ” du kan lita på teknikens under” .. Wilmer X sjöng så. Med dagens teknik skulle man säkert kunna lösa att man kunde få boka tid – också hos en specialistklinik istället för att försöka komma fram på telefontiden. det skuylle också vara möjligt att kunna få läsa sin journal, kunna maila frågor till sin doktor innan och efter ett besök. Skulle spara tid för alla – både vårdpersonal och patienter.

   Svara
   1. Charlotta

    Även om jag varit politiskt intresserad under lång tid har jag fortfarande svårt att förstå vänsterns politiska klåfingrighet. Varför ska politiker bestämma över en massa triviala vardagssaker. Är det så roligt med makten? Personligen skulle jag tycka det vore mycket roligare att just få vara med och utveckla sådana smarta idéer som du ger uttryck för på detta område. Det är tråkigt att det hela tiden talas om pengar/resurser. När ska vi få en ordentlig diskussion om vad vi gör med våra pengar?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s