RIT avdrag – möjligheter för unga entreprenörer!

Rosie_0030   Det är mindre än 8 veckor till valdagen den 19 september. Den 20 september kommer mina vänner utanför Göteborg, att veta om de skall köpa en åk-gräsklippare, eller inte. Vännerna använder nämligen ett företag för att få gräset klippt och huset städat. RUT-avdraget alltså. Om Alliansen får förnyat förtroende att regera Sverige, är inte åk-gräsklipparen till salu. Företagaren som äger den, kan då lugnt behålla den och fortsätta sälja sina tjänster. Eftersom företagaren är en 60+ are, som tidigare varit helt arbetslös, så är hans möjligheter att få en anställning, troligen starkt begränsade. Men företagare är han. Nu. Låt oss behålla Alliansregeringen! 

RUT-avdragen har gett flera människor möjligheter att försörja sig – och att starta företag. Sverige och Västra Götaland behöver fler företag inom servicesektorn, inte färre. Just i Västra Götaland behöver vi satsa på att göra det möjligt för servicesektorn att växa. Almega skriver att   3,3 miljoner svenskar arbetar i det som kan räknas in under bgreppet tjänstesektorn, om man bara skulle se på den privata sektorn, så uppgår antalet till 2 miljoner.  

Förutom att jag vill behålla och utveckla både RUT – och ROT -avdragen, så vill jag också ha ett RIT-avdrag. Ett avdrag för IT-tjänster i hemmet. Här finns med säkert både en stor efterfrågan och en möjlighet, tex för den som idag har en åk-gräsklippare och dessutom IT-kunskaper. Kanske kan vi införa en försöksverksamhet med RIT-avdrag i Västra Götalandsregionen? Nån måste ju börja, kanske lite svårt juridiskt-tekniskt, men kan man ta sig till månen så…

Som socialliberal är jag är öppen för nya idéer och vill vara med och ta ansvar att vi får fler företag, mera entreprenörskap inom tjänstesektorn. RIT-avdragen skulle säkert öppna för många unga entreprenörer!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s