Finanserna i världsklass – behåll alliansregeringen!

Fores har kollat upp oppositionens budget, dvs hur den rödgröna oppositionen vill eller tänker – eller inte tänker finansiera sina förslag. Det är en dyster läsning, eftersom finansieringen antingen inte är tänkt – utan kanske mera önsketänkt? Sanna Rayman Svenskan är mer rak i sin kritik. Hon skriver att oppositionen mörkar och använder Riksdagens Utredningstjänst – också RUT, på ett oseriöst sätt. Hur skall man veta hur oppostionen tänker finansiera sina förslag?  

Enligt TV4:s nyheter är Sveriges finanser i världklass enligt Internationella Valutafonden. Det låter bra och lite betryggande – inför valet.

Annonser

One thought on “Finanserna i världsklass – behåll alliansregeringen!

  1. Charlotta

    Det sägs ju ofta att väljares minne är kort. Men med tanke på den ”andra vågen” av finanskrisen som kom i våras med bl.a. Greklands krisande ekonomi hoppas jag verkligen att väljarna kan ta till sig informationen om vad Alliansregeringen faktiskt presterat. Visst – vi vet inte hur en rödgrön Regering agerat men faktum är att Alliansregeringen skött sig väldigt bra. Dessutom hävdar de rödgröna i debatten att arbetslösheten i finanskrisens spår beror på Regeringen – att det varit en global kris som går att jämföra med depressionen på 30-talet vill man inte låtsas om. I logikens namn måste man ju då också erkänna att det faktum att Sverige får gott betyg såvitt avser finanser, har en relativt liten förändring av arbetslösheten jämfört med 2005-2006 då det var högkonjunktur och dessutom har en tidigare återhämtning i konjunkturen än vad som förutspåtts av både Regeringen och oberoende finansinstitut är Regeringens förtjänst. Men icke – det beror ju på den allmänna återhämtningen i världsekonomin enligt oppositionen. De rödgrönas argumentation brister minst sagt i logik på denna punkt. Jag hoppas verkligen att Sverige på valdagen ger Regeringen förnyat förtroende. Det behövs inte bara för realpolitikens skull utan också ur ett demokratiperspektiv. Det tar mer än fyra år för att bryta symbiosen mellan makten och partiet som uppstår när ett och samma parti sitter vid makten så länge som socialdemokraterna gjorde fram till 2006.

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s