Fixar RIT!

Marcus Grundén bloggar om RUT-avdrag, ROT-avdrag och ett synnerligt klokt avdrag, RIT-avdraget.  RIT-avdraget skulle gälla avdragsmöjligheter för privatpersoner att få IT-hjälp, datahjälp. Alla har inte närstående som kan hjälpa dem – och alla har inte tillgång till utbildning via jobbet.

I vintras fick jag många mail av den grupp som inom äldreomsorgen kallas äldre-äldre – ja, vi skall ju alla kallas något som kan facka in oss.  Det var så halt ute denna vinter,  så att många äldre-äldre inte kunde gå ut. Flera av dem, jag känner kunde maila, till oss andra som halkade runt på snöiga gator. Men alla har inte barn och barnbarn, som kan komma och fixa datorn, om den inte funkar. Och det, ingår ju, inte i hemtjänstens arbetsuppgifter – varför inte egentligen? Ett RIT-avdrag, skulle behövas utredas, kanske skulle det stävja den svarta data-hjälpsmarknad som faktiskt finns idag? Man kan ju också tänka sig på sikt, att det kan ingå i hemtjänstens arbetsuppgifter. FixarNisse, kan i framtiden också fixa datorn?

70,8% som utnyttjar RUT tjänar under 499.000:- per år, enligt Almega

200 000 om året 22 338 ers. 24,2 %

och 24,2 tjänade upp till 2000. OBS detta är siffor från 2008 års inkomst. Ett RIT-avdrag skulle kunna användas som RUTavdraget, dvs jag skulle kunna använda det, om jag behövde.  RIT-avdraget skulle också kunna vara en helt normal hushållstjänst.  För äldre skulle FixarRIT verkligen behövas.  Folkpartiet har försökt driva RIT-frågan, vi kommer att fortsätta RITA på det!

Annonser

4 thoughts on “Fixar RIT!

  1. Rosie Rothstein Inläggets författare

   Hej Berit!
   Kan man inte kolla upp det, dvs motionen igen. Jag tycker att det vore så bra!

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s