Människor skapar hållbar tillväxt!

Igår var jag på seminarium i Göteborg om tillväxt, hållbar tillväxt och regionutveckling. På talarlistan var det fem män, som pratade om vad som skapar tillväxt. Flera dem bland annat professor Urs Muller, från  BAK Basel Economics i Schweiz , pratade om den åldrande befolkningsutvecklingen. Vi blir alltför många pensionärer som skall försörjas av allt färre som yrkesarbetar. Vi behöver fylla igen baby-gapet. Fler babyisar behövs – och det är bråttom. Vi behöver få fler som flyttar – också till Sverige. Och som tycker att det är bra att leva, verka och bo här, helst i Västra Götalandsregionen – tycker jag.

Vi måste bli absolut mycket bättre på integration sa Urs Muller. Han påpekade att det inte egntligen rör sig om olika åtgärder – utan mera attityder. Öppenhet är en nyckelfaktor för en framgångsrik integration. Urs Muller är inte vem som helst. Han är professor i ekonomi och forskar på Empirical economic research, independent analysis and informed consultancy services for regions, countries and industries.

Urs Mullers, ekonomen, forskar nu om öppenhet. Öppna attityder, som framgångsfaktor. Det vore spännande att se hur man mäter begrepp som öppenhet. Det sker ett trendbrott i orden; från den kreativa klassen till öppenhet.

I grunden är det ju vi människor, av kött och blod, som skapar framtiden. Varje dag. Hela tiden. I de möten och samtal som uppstår finns det ibland ibland en glimt av det oväntade perspektivet. Det som jag inte hade tänkt på, det som jag inte hade sett, det som uppstår i en dialog. Fast lite roligt är det att fem män pratar om babysar som en tanke, bara?

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s