Brukar du tippa? Har du tur i spel? Eller har du framgång i framtidsfrågor? I så fall kan du tippa i valet via Statsvetenskapliga institutionen i Göteborg och statsvetaren Henrik Oscarsson. Det är ett spännade val 19 september. Mycket kommer troligen att handla om jobben – och mångfaldsfrågor. Just nu pågår en debatt om islamofobi – eller vad det nu skall kallas? Belgien skall rösta om nika och burkaförbud skriver SvD idag. Inget som staten skall besluta om, tycker jag!

Får man inte ha på sig vad man vill, kan man fråga sig. Jovisst, tycker jag. Det beror  ju på vad man gör – och om det finns någon dresskod på ens jobb? Eller om man måste visa ansiktet för kunna legitimera sig i olika sammanhang. Som när man hämtar ut vissa mediciner, så måste man kunna legitimera sig.  Om detta bloggar också Mark Klamberg och Seved Monke och Adam Cwejman

På modebloggen Svd skriver Sofia Hedström också om burkamodet. Men har vi någon klädkod tex på en förskola? Får man vara hur urringad som helst? Lars H Gustafsson barnläkaren och författaren skrev om niqab och dresskoder på sin blogg. Ett tänkvärt inlägg. Var går gränsen mellan en självklar religionsfrihet i ett demokratiskt samhälle och det demokratiska synsättet? Vad är OK – och vad är inte OK? Är det tex OK att som offentligt anställd tjänsteman, bära religösa symboler i tjänsten? Oavsett vilken religös symbol det är? Men det är klart – jag tycker att jag vill se ansiktet på den jag möter. Det tycker inte jag är något utslag av någon som helst fobi?  Förresten det mycket Malmöitiska uttrycket FUBBICK – kommer från fobi!  Flitigt använt av bland annat Timbuktu!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s