Ta EU på allvar!

Se hela bilden

När Sverige gick med i EU fanns det cirka 20 svenska journalisterna på plats i Bryssel. Idag finns det knappt 10. Om detta skriver journalisten.se. En av de mer kunniga Rolf Gustavsson, har nyligen tillbaka till Sverige. Han har varit länge i Bryssel och kunde EU. Hans krönikor i Svenska Dagbladet från Bryssel var alltid mycket intressanta.

Ungefär sju av tio beslut lokala beslut påverkas av EU. Därför skall vi ha en bra bevakning av vad som händer i EU. EU är inte utrikespolitik, EU är också vår hemmaplan. En del av vår vardag!  Genom Lisabonfördraget ökar det direktvalda EU-parlamentets makt och inflytande. Och vårt inflytande. För en region, som Västra Götalandsregionen är det viktigt att vi som regionpolitiker är väl insatta i vad det innebär att vi faktiskt är en del av EU.

 Vi måste ha en aktiv debatt om hur vi i Sverige vill och skall använda vårt medlemskap och inflytande i EU – inte bara när Sverige har ordförandeskapet. Dags att på allvar lämna frågan om vi är med i EU – eller inte. Dags att få en debatt om innehållet i EU:s politik, dags att vi verkligen blir det vi också är EUROPÉER! 

Följ med i nyhetsflödet genom EU-upplysningen, Europaportalen  och följ vad som händer genom Cecilia Malmströms blogg.Header image

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s