Satsa på turismen!

Folkpartiet vill satsa på turismen. Jag vill som regionpolitker i Västra Götaland att vi skall satsa på att få fler turister till regionen. Flera och som också stannar längre och kan uppleva hela regionens mångsidighet, kust och land. Därför var också Folkpartiet på TUR-mässan i Göteborg häromveckan. Vi var där för att fråga vad branschbesökarna, tycker vore viktigt att göra inom turismbranschen. Det var många spännande förslag!

Besöksnäringen i Sverige har en enorm utvecklingspotential, men är fortfarande en relativt ung näring.  säger Mats Hulth, vd SHR. 

Turismen, eller som det heter numera, besöksnäringen i Sverige drar in minst lika pengar som fordonsindustrin.  Men turismnäringen är oftast småskalig. En sak, som mina utländska besökare förundras över är att det inte finns så många bed-and-breakfast – skyltar. Varför  vet inte jag heller? När vi bilade runt i Skottland kunde man hitta mängder av b-b-ställen. Många var i vanliga människors hem. Barnen hade flyttat hemmifrån och det fanns ett eller två rum över. Många gånger blev vi inbjudna på en kopp te och fick veta mera om sevärdheter, marknader, evenmang än vad vi hittat i vår guidebok. Vi fick också veta mycket om om orten vi gästade och vi träffade lokalbefolkningen som är de bästa ambassadörerna för turisterna.  Hoppas vi får flera bed and breakfast i Västra Götaland. Västsvenska Turistrådet har en utmärkt hemsida – jag skulle önska att den fanns på flera språk. Varför inte tex finska, arabiska, persiska och tex spanska.

Göteborgs turistsida har flera språk, om jag räknat rätt är det 13. Men inte arabiska eller persiska.

En guidad tur på persiska från Göteborg  till tex Lysekil är inte konstigare än den guidade turen på svenska från Agadir i Marrocko till Marrakesh?

Snart är hela våren här! Passa på och läs Folkparties blogg om turistpolitik och ge dina synpunkter på hur du tycker att turismpolitiken kan utvvecklas!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s