Företagsamma kvinnor – och företag!

Alla människor är företagsamma, det är jag mycket säker på. Både kvinnor och män. Västra Götalandsregionen behöver fler företagare, både kvinnor och män. I går var jag med och fattade beslut om ca 5 miljoner för att på olika sätt stödja kvinnors entreprenörskap.
Kvinnor startar färre företag än män, åtminstone i landet Sverige. Kvinnor tar stora risker i livet, så det kan ju inte vara en förklaring. Förklaringen är mera att Sverige har och haft en extremt könsegregrad arbetsmarknad. Männen i näringslivet och kvinnorna i offentlig sektor.
I morse var jag på frukostseminarium hos Företagarna här i Göteborg. Det handlade mycket om att vara mamma och företagare. Det finns mycket för att lyssna till, för oss politiker. RUT-avdragen, Försäkringskassan, göra det mindre dyrt att anställa någon och tre-delad föräldraledighet!
Kvinnor i alla åldrar startar företag. Många äldre kvinnor startar också företag. Kanske ett annat frukostseminarium om mormor och företagare – hur får man det pusslet att gå ihop. Jo, förresten, köp inte babytröjan med texten ”Farmor köpte tröjan – Farfar betalade”.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s