Gammeltänk och sociala medier

I går fick jag ett lång mail av en av mina äldsta vänner. Vi har kanske känt vara i lite mer än tjugo år. I våras var vi på fest. Hon fyllde 85.
Hon har svårt att gå ut, nu när det är så halt och så mycket snö. Men som hon säger – Utan min dator, hade jag varit varit nästan fullständigt isolerad. Facebook och bloggar har öppnat helt andra möjligheter att hålla kontakt med vänner nära och fjärran. Hon säger att man inte inte dummare med åren, utan tvärtom. Lusten att utvecklas och lära finns kvar, som tidigare och det gäller också sociala medier. Tvärtemot vad många tycks tro.
För valkampanjer är det viktigt att fatta att också denna väljargrupp finns – och använder sociala medier. All åldersdiskrimering är gammeltänk!

Annonser

3 thoughts on “Gammeltänk och sociala medier

 1. Berit Krantz

  Precis! Vi måste akta oss för att dela in människor i kategorier, som pensionärer t ex. Man upphör inte att vara individ för att man fyllt ett visst antal år. Det svåra är att hitta ett bra ord i st f pensionär.

  Svara
  1. Rosie Rothstein Inläggets författare

   Helt rätt Berit!
   Det viktiga är att verkligen försöka spräcka sina egna fördomar – och säga ifrån. Så fort man drar alla över en kam – är man fel ute!

   Svara
 2. Rosie Rothstein

  Vi förvånas när äldre människor använder sociala medier kommuniserar med sina vänner med hjälp av dator.
  Har en morbror som är 92 år och sedan många år kommuniserar med sina barn och barnbarn via nätet och bekantar från 85 och uppåt vilka är hängivna nätanvändare. Vi skall nog inte vara så åldersfixerade.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s