Kvinnor och infratruktur – jämställdhet

Asfalt och järnvägsspår, kan det vara något för kvinnor – och män?
Ja, absolut!
För att en region skall bli hållbar i längden – och för att det skall vara någon vits med att ha en region, måste man kunna förflytta sig. Bo på ett ställe och arbeta på ett annat. Om man vill – och ibland måste. Men det räcker inte med att bo och arbeta. Det finns också en hel del kulturella utbud, som man – och kvinna, vill ta del av – eller vara aktiv i.
De lokala arbetsmarknaderna har utvidgats i Västra Götalandsregionen. Men än så länge, mest för män. Nu skall vi ta nästa kliv framåt. Vi skall vidga de lokala arbetsmarknaderna – också för kvinnor. I Västra Götaland har många kvinnnor inom vården, framför allt inom primärvården, fått flera arbetsgivare, att välja emellan. Fritt vårdval har inneburit också en konkurrens mellan arbetsgivare. Det är bra och därför vill jag i min roll som folkpartistisk regionpolitiker satsa på att utvidga möjligheterna att transportera sig mellan olika orter.
Dvs utvidga den lokala arbetsregionen – både för kvinnor – och män. Hela resan skall präglas av ett jämställt tänkande, från dörr till dörr. Också på kvällarna, för att kunna ta del av ett aktivt kulturliv i Västra Götalandsregionen!

Annonser

One thought on “Kvinnor och infratruktur – jämställdhet

  1. Rosie Rothstein

    Delar din uppfattning men förändringar tar tid men omständigheterna tvingar oss bli mer dynamiska inte vara kvar i gamla strukturer.Flickorna är duktigare i skolan än pojkar,vilket sannoligt kommer att påverka näringsliv och offentlig sektor.

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s