Det finns så många duktiga män…men

de finns ju alltid i skikten nedanför de stora bolagens ledningsgrupper. Om man skulle kvotera in dem i tex ledningsgrupperna, så skulle mellanchefsskikten bli helt kvinnodominerat. Det kan skapa stora problem för återväxten av de goda ledarna.
Män vill inte alltid ta de risker som är förenade med att satsa så helhjärtat på arbetslivet. Dom tänker hellre på att köra barnen till träningen och ställa upp som ledare. För att bryta detta mönster måste vi satsa på mansdominerade långsiktiga projekt med fokus på socialt entreprenörskap. Män dras till sociala kluster, se bara på vilken kraft och energi det tex finns i olika hejarklackar.
Kvinnor fokuserar alldeles för mycket på risktagande, genom att ha en jämn könsfördelning kan detta risktagande minimeras. Se tex på Vattenfalls agerande. Hade det funnits flera män i bolagets absoluta ledninsgrupp, hade Vattenfalls image varit avsevärt mycket bättre. Nä, fram för en öppen kvotering, så att männen äntligen kan ta sin rättmätiga plats.
Allvarligt talat så behövs det kvotering till de börnoterade bolagens valberedningar! Hoppas detta förslag vinner gehör på Folkpartiets landsmöte i slutet av veckan!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s