Ett hästjobb för regioner!

Det är inte enkelt att få ihop en region. Det är ett hästjobb, att få ihop olika kulturer från olika delar i Västra Götalandsregionen. www.vgregion.se  Flera gamla landsting och en kommun, Göteborg, som varit eget landsting. Ett hästjobb, måste vara att mocka i stallet, rykta, rida och pyssla om hästarna. I stallen brukar det mest vara personer av kvinnligt kön?  Stallflickor, många gånger helt ideellt och i andra fall dåligt betalda?

Kolla själv i senaste numret av www.alba.nu   Där  skriver Marie-Louise von Bergmann som forskar om regioner, entreprenörskap och lokal utveckling vid Mittuniversitetet i Östersund:  ”Region Skåne och Region Västra Götaland har permanentats efter ett hästjobb för att förena visioner, handlingsplaner, skapa nya fungerande arbetsmarknadsregioner med bra kommunikationer och rimlig storlek på regionerna.”

Plötsligt- fast det gått tio år – har vi göteborgare fått inte bara två valda parlament, utan fyra. Riksdag, region, kommun och EU-parlament. Mycket att hålla reda på och sätta samman. Vi politiker företräder medborgarna. För en göteborgare i vardagen fattas vissa beslut på riksdagsnivån, andra  i regionfullmäktige, några i  kommunfullmäktige och andra i EU-parlamentet. Det är viktigt att vi som är politiker, heltids- eller fritidspolitiker ser dessa sammanhang, när vi skall fatta beslut om just medbrogarnas eller invånarnas vardag. Politiken får inte vara mentala stuprör. Inte heller vardagen för människor.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s