Framtiden kommer alltid!

Oavsett vad man gör, kommer alltid framtiden. Därför kan man inte välja mellan att säga ja – eller nej till framtiden.  Det känns som om valrörelsen redan börjat. Det blir en lång och spännande valrörelse. Alliansregeringen har visat sig vara regeringsduglig och inte bara det, utan också gjort bra ifrån sig. Frågan är om alternativet, den röd-gröna röran kan hålla ihop och den största frågan är väl – vad vill dom? Kommunisterna och socialdemokraterna har bara ett standardsvar på alla frågor, nämligen ”HÖJ SKATTERNA”. Men, som politiker, tänker jag ofta; om problemen låter sig lösas med mera pengar, så är det inte ett svårt problem, bara det finns pengar. Ofta är problemet ett helt annat och kan inte lösa enbart med mera pengar, utan något helt annat. Nytänkande och visioner – och berättelser om framtiden. Det är politikernas roll, men inte ensamma, utan i dialog med invånarna. Inte nya ämbetsverk, inte nya planer, utan nya idéer – och förstås utifrån ett helhetsgrepp MÄNNISKA (ja, alla sorters) EKONOMI (hur finanseras vad) och MILJÖ (det måste finnas – men inte utan de andra två).

Annonser

4 thoughts on “Framtiden kommer alltid!

 1. Eva-Lena Haag

  Ja du har helt rätt, de berättelser vi berättar säger något om tillvaron i stort och den människosyn vi har. Det är av största vikt att vi berättar de goda exempel som trots allt finns, inte minst i skolans värld, det finns så många engagerade lärare dem glömmer vi. Barnsynen hör ihop med människosynen. Barn är mer kompetenta än vi tror och forskningen visar att barn lär av andra barn, lek och lust är bärande i en kunskapssyn.

  Svara
  1. Rosie Rothstein Inläggets författare

   Eva-Lena! Du har helt rätt! Häromdagen slutade min arbetsdag så härligt! Två engagerade lärare berättade om en utbytesresa till Finland med två svenska barn 11-åringar – med rötterna i Afrika. Det kändes jättehärligt!
   Jag älskar berättelser. Återupprätta berättandet – också i skolan!

   Svara
 2. Berit Krantz

  Ja, det var också min första tanke – framtiden kommer oavsett om vi säger Ja eller Nej till den – och vilket parti skulle vilja gå ut med budskapet Nej till framtiden? Därför tyckte jag det var ett väldigt lamt ”stridsrop” – vi måste ha nåt som skiljer oss från andra partier och nåt som man bör kunna sätta i motsatsstälning. Hoppas inte vi ska använda detta i valrörelsen, det har jag framfört i alla lämpliga sammanhang.

  Svara
  1. Rosie Rothstein Inläggets författare

   Hej Berit! Javisst, du har rätt. Ja till framtiden är det i motsats till Nej till framtiden? Det är bra att säga Ja men ibland måste man också säga Nej?
   Nej till intolerans till exempel?

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s